Mike Pohjola Kirjailija Mike Pohjolan blogi

Äärioikeisto Suomessa

Sain juuri luettua erinomaisen tietokirjan Äärioikeisto Suomessa - vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa. Sen herkullisinta antia oli varmasti Perussuomalaisten ja Hommafoorumin analysointi, vaikka tai koska niissä oli paljon jo valmiiksi tuttua.

Oli myös kiinnostavaa lukea eurooppalaisen äärioikeiston historiasta 30-luvun fasismista tähän päivään. Omassa tiedoissani vuosien 1945 ja 2000 välillä olikin tässä melkoinen aukko, mitä nyt satunnaiset uusnatsit siellä piipahtivat. Mutta kaikki onkin samaa jatkumoa.

Hälyttävintä oli saada tietää kotimaisten uusnatsien, natsiskinien ja Suomen Vastarintaliikkeen toiminnasta, joka ei ole niin marginaalia tai järjestäytymätöntä, kuin olin uskonut ja toivonut.

Äärioikeisto Suomessa on kirjoitettu kiihkottomasti ja analysoiden, eikä myöskään perinteisiä puolueita tai vasemmistolaisia liikkeitä säästetä aiheelliselta kritiikiltä. (Esimerkiksi SDP:n Kari Rajamäki osoittautuu yhdeksi pahimmista valtapuolueen julkirasisteista.)

Suosittelen kaikille, erittäin valaisevaa luettavaa, jonka merkityksen pelkään vain kasvavan lähivuosina.

Hyvin tehty, Li Andersson, Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (161 kommenttia)

Esteri Lansio

http://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Siinä esimerkkiä yhden kirjan kirjoittajan uskottavuudesta.

SUPOkaan ei allekirjoita kirjan väittämiä...joten uskokoon ken haluaa.

Lauri Korhonen

Poliisia kun kirjan tiimoilta haastateltiin tämä asetti monet kirjan väittämät kyseenalaisiksi.

SUPOlla on yksi lyömätön etu puolellaan. Ei tarvitse pelata uskolla ja uskomuksilla kun voi luottaa kerättyyn aineistoon ääriryhmien toiminnasta.

Siellä samassa arkistossa ne äärioikeisto raportit makaavat "äärivasemmiston" a.k.a vasemmistoanarkistien toiminnasta kertovien raporttien kanssa.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Tässä asiayhteydessä video ei kerro yhtään mitään. Koivulaaksoa haastatellaan jonkun mellakoinnin (vai poliisiväkivallan?) edessä.

Mitä kirjan väittämiä Supo ei allekirjoita?

Lauri Korhonen

Haastattelussa poliisi viittasi useisiin väittämiin sen paremmin tarkentamatta.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #6

Eli haastattelussa (missä?) Suojelupoliisin edustaja oli eri mieltä joistain kirjan tarkemmin määrittelemättömistä väitteistä? Aika paha.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #9

Niin minustakin oli aika paha.

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander Vastaus kommenttiin #9

http://www.statewatch.org/news/2012/apr/eu-europol...

Vuonna 2012 EU:ssa tehtiin yksi (1) äärioikeistolainen terrori-isku.
Vuonna 2012 EU:ssa tehtiin kolmekymmentäseitsemän (37) äärivasemmistolaista terrori-iskua.

Jorma Ralli

Onko Suojelupoliisi sellainen instanssi joka tyypillisesti tulee julkisuuteen kertomaan että "kyllä, tässä kirjoituksessa on kaikki ne faktatiedot, jotka olemme omalla tietojenhankinnallamme myös saaneet"?

Supon edustaja taisi sanoa, ettei lähde erittelemään mikä on heidän mielestään totta ja mikä ei, mikä voi aivan hyvin viitata myös siihen, että he eivät halua analysoida julkisuudessa sen enempää, että mikä se äärioikeisto nyt oikein on, ja mitä he siitä tietävät.

Tuolla videolla tai sillä Supon edustajan kommentoinnilla ei ihan vielä kirjoittajien uskottavuutta horjuteta.

P.S. Mistä demosta toi video on? Ja miltä vuodelta?

Ville Salonen

En tiedä kumpi on pahempi. Semmoinen joka väkivalloin vastustaa esim islamia, vai semmoinen joka ei sitä väkivalloin vastusta.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Siis on mielestäsi jotenkin hienoa ja tavoiteltavaa vastustaa jotain uskontoa väkivaltaisesti? Meillä täällä Suomessa on onneksi uskonnonvapaus ja väkivalta tai jopa siihen yllyttäminen (jota kirjoituksesi muistuttaa) ovat laittomia.

Ja näin minusta pitääkin olla. Jos olet sitä mieltä, että uskonnonvapaus on huono asia ja kansalaisilla pitäisi olla oikeus käydä toistensa kimppuun väkivaltaisesti, niin meillä ei varmaankaan ole kovin paljon yhteistä arvomaailmaa, jonka pohjalta jatkaa keskustelua.

Ville Salonen

En niin sanonut? väitin vain, että en tiedä kumpi on pahempaa, väkivalloin sen vastustaminen vai semmoinen joka ei sitä väkivalloin vastusta.

Molemmathan tässä pyrkivät toimimaan omasta mielestään oikein, minusta vaan kumpikaan ei niin tee, vaan molemmat toimivat täysin järjen vastaisesti ja väärin.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #15

Siis mielestäsi on järjenvastaista ja väärin, jos ei vastusta uskontoa väkivaltaisesti?

Mutta on myös järjenvastaista ja väärin, jos vastustaa? No tästä olemme samaa mieltä.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #19

En minä tiedä, siksi kirjoitinkin "en tiedä kumpi on" Minusta molemmat ovat omalla tavallaan järjettömiä vaihtoehtoja, en vain tiedä kumpi on enemmän.
Enkä mä puhu nyt uskonnoista, vaan lähinnä islamista.

Ville Salonen Vastaus kommenttiin #19

Kysymyksenihän oli vain mukahassuttelua kysymyksellä, kumpiko onpi pahempaa äärioikeisto vai äärivasemmisto?

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #15

Väkivalloin "sen" vastustaminen? Minkä "sen"? Äärioikeisto vastustaa paljon muutakin kuin islamia ja eihän Hitlerinkään päävastus 30-luvulla ollut islam.

Äärioikeistolla on piiitkät juuret ja se on aina tarjonnut loistavaa matskua luoville ihmisille. Tulee nyt mieleen Stieg Larsson, Expo lehdenkin perusti . Larsson oli aika guru koska hän ennakoi 2000-luvun alun tv haastattelussa että useissa maissa on kymmenen vuoden päästä äärioikeistolla 30 % kannatus jos asian uhkaan ei havahduta. Ei havahduttu ja katsokaapa esim. Unkarin tilannetta. Eihän se Suomessakaan uuvu tuo kannatus kuin kymmenisen prosenttia Larssonin ennustuksesta. Sitten kun lasketaan mukaan persujen lisäksi nämä eri puolueiden äärioikeistolaiset osapäivärasistit (jo edellämainittu Rajamäki ja lukuisat kokoomusnuorten hommalaisuuteen hurahtaneet kuten esim Rydman) luku ei uuvu paljon tuostakaan.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Olin seuraamassa kirjan julkistamista. Lueskelin kirjaa jonkin verran. Kirjassa oli myös sellaista mikä söi sen uskottavuutta:

Perussuomalaisista siinä puhutaan aina yhtenä könttänä. Toki siellä sitä äärioikeistoakin on. Mutta ei pelkästään sitä. Juuri luin lehdestä että entiset demarit repivät STX-tilanteen takia demari-jäsenkirjojaan ja sanovat vastedes äänestävänsä perussuomalaisia. Onko se äärioikeistoa? Kevään 2011 vaaleissa persujen äänestäjistä ehkä jopa enemmistö oli viattomia sosiaalisia protestoijia. Mielestäni on loukkaavaa ja tieteellisessä mielessä epäanalyyttistä ja virheellistä niputtaa kaikki heidät yhdeksi äärioikeistoksi.

Toinen uskottavuutta syövä piirre siinä kirjassa oli se, että kirjoittajien oma poliittinen näkemys esitettiin automaattisesti totuuden kriteerinä. Monessa kohtaa.

Ja sivuseikkana voisi ehkä vielä sanoa, että kirjan kirjoittajia näytti luonnehtivan joillekin 'menestyneille' nykynuorille tyypillinen piirre "ihailkaa minua", erityisesti Li Andersson.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Olen samaa mieltä, että kirja oli hiukan epätasainen. Jotkut osat olivat selvästi analyyttisempiä ja akateemisempia kuin toiset.

Koin kuitenkin, että Perussuomalaiset esitettiin ennen kaikkea populistisena puolueena, jossa Suomen Sisu ja heidän hengenheimolaisensa muodostavat vain pienen, mutta vaikutusvaltaisen vähemmistön. Voi kyllä olla, että loppua kohden tämä ero hieman sumentui.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun on "hiukan epätasaista", niin tulee näitä pomppuja tämän tästä...
Kun analyyttinen ja akateeminen ajattelu alkaa "sumentua", siitä saa kohteliaan huomautuksen jo proseminaarissa pitää ajatuksensa hieman kirkkaampana.
Ihan ulkopuolelta asian: Miten jouduit HKO:n johtokuntaan?

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #31

Orkesterin johtokunnan paikat jaetaan samalla periaatteella kuin lautakuntien, eli suhteessa puolueiden kuntavaalimenestykseen. Aluksi tulin sinne täydentämään edellisen jäsenen muuttaessa pois, mutta viime kauden olin siellä kokonaan. Nyt sinne taitaa olla tulossa joku uusi, kun en ollut viime kunnallisvaaleissa ehdolla.

Alain Chiaroni

Äärivasemmisto (josta on keksitty muotisana "laitavasemmisto") on ääri-islamilaisuuden tukija.
Niin kuin on ollut kymmeniä vuosia.

Kummallinen juttu kun en huomaa mitä yhteistä on Saudi-Arabian järjestelmän ja kommunistisen järjestelmän välillä. Ehkä joku voisi auttaa...

Ja äärivasemmisto on aina ollut erittäin väkivaltainen. Muistetaan Baader-Meinhof-porukkaa, Italian punaiset prikaatit jne...
Terroristi Carlos kuului sekin äärivasemmistoon.
Terrorismi on äärivasemmiston tavaramerkki.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Terrorismiin ovat sortuneet aika monet aatteelliset liikkeet, toki myös vasemmisto.

Ilman äärivasemmiston ja ääri-islamilaisuuden määrittelemistä en osaa kommentoida väitteitäsi. (Toki on totta, että esimerkiksi Baader-Meinhof-ryhmä teki ainakin jonkin verran yhteistyötä esimerkiksi PLO:n kanssa, joka Punaisen armeijakunnan laitta syyllistyi terroritekoihin.)

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

...ja ettei kellekään jäisi väärää kuvaa, PLO ei ole islamilainen järjestö vaan vasemmistolainen.

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander Vastaus kommenttiin #88

Myös Baskien edelleen terroria harjoittava ETA on vsemmistolainen.

Wikipedia: "Vuosina 1962–2005 vasemmistolaisten ryhmien laskettiin tehneen 3 738 terrori-iskua, joissa kuoli 2 576 uhria. Samalla aikavälillä oikeistolaiset ryhmät tekivät 141 iskua, joissa kuoli 289 uhria."

Esko Matinporo

Missä se suomalainen äärioikeisto piileksii, kun niihin ei kadulla törmää sitten koskaan. Niin kutsutut äärioikeiston mielenosoituksetkin ovat yleensä muutaman kymmenen kaljupään mielenpurkauksia. Vai tarkoitatko äärioikeistolla ns. hommalaisia tai jopa Perussuomalaisia?

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Kirja ei siis ole minun kirjoittamani, joten määritelmä ei ole itse keksimäni.

Mutta kirjassa äärioikeistolla viitataan mm. uusnatseihin, Suomen Sisuun ja moniin Hommafoorumin aktiiveihin, joita kaikkia tietysti löytyy myös Perussuomalaisista.

Lauri Härkä

"Mutta kirjassa äärioikeistolla viitataan mm. uusnatseihin, Suomen Sisuun ja moniin Hommafoorumin aktiiveihin, joita kaikkia tietysti löytyy myös Perussuomalaisista."

Kuka on uusnatsi?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #126

Esimerkiksi ne, jotka ovat hakeneet natsipuolueen jäsenyyttä. Itse laskisin myös mukaan ne nuivat, jotka ovat kopioineet Rosenbergit, Stellrechtit ja IKL:n puolueohjelmaa. Se ei ole kuitenkaan kovin omaperäistä jos korvaa sanan 'juutalaiset' sanalla 'muslimit'.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Samaa olen miettinyt. Äärivasemmistoporukkaa näkyy sitäkin enemmän. Tampereella tunkivat videomatskun ja lehtijuttujen perusteella itsensä taannoiseen Pride-kulkueeseen ja fyysisesti estivät Finnish Defence Leaguen Mimosan ja parin muun jäsenen (pro gay-) osallistumisen. Viimeisimmällä kerralla Mansesterin Antifan tyypit järjestivät parisataapäisen "Vapaa kaupunkikulttuuri"-kulkueen ja parkkeerasivat itsensä ilman lupaa tai ylipäätään minkäänlaista ennakkoilmoitusta paloaseman tärkeimmälle kulkuväylälle, pitivät keskellä katua (luvattoman) konsertin ja kuinka ollakaan päättivät illan ryyppäämiseen, riehumiseen ja poliisille rähjäämiseen. Seuraavana aamuna muistona Fasistisen kaupunkikulttuurin lampaat eli kaupungin kunnossapitoyksikön työntekijät saivat todistaa jälkimakua autotielle jätetyn maltahisen sirpalemeren muodossa. Äärioikeistosta taas muistan paikallisessa metallibaarissa pidetyn "kansallismielisen" bläkkisbändin keikan. Mitään rähinöitä en muista silloin tuutisista lukeneeni. Pidän "tuumasta toimeen" ryhtyvää porukkaa silti yhtä sekopäisenä kuin äärivassareita, mutta yleinen ilmapiiri tuntuu aina olevan se, että äärivasemmistolaiset anarkistit ovat pikemminkin harmittomia, pohjimmiltaan hyvää tarkoittavia "ituhippejä" kun taas päitään plankkailevat neusturmführerit ovat jostain helvetin seitsemänneltä tasolta olevia arjalaisdemoneja. Tämä on tietenkin vain minun huomioni, jota siltikin tukee ainakin aktivismin katutasolla näkyvä toiminta: pilottitakkisilla lentäjien alkoholistipojilla se rajoittuu tietääkseni flaijereiden lennättelyyn ja keikkojen järkkäilyyn.

Toni Seppänen

Lee Ändeersson on ainakin ääriärsyttävä.

Käyttäjän GerryBirgitIlvesheimo kuva
Gerry Ilvesheimo

Kirjassa erotetaan toisistaan äärioikeistolaisuus ja oikeistopopulismi. Perussuomalaisten lisäksi viimemainittua esiintyy muissakin puoluissa. Kirjoittajat mainitsevat esimerkkeinä Paavo Väyrysen, Wille Rydmanin ja Kari Rajamäen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kerrotaanko kirjassa milloin enemmistö alkoi vainota vähemmistöjä ja yksittäisiä toisinajattelijoita?

Että eurooppalainen rasistijahti alkoi, kun holokausti paljastui? Kun saksalaisten enemmistö ei syyllisyyttä hyväksynyt, vaan se piti projisoida Pahoihin -- natsijohtajiin ja Hitleriin?

Kerrotaanko että Neuvostoliitto oli järjestelmä joka järjestelmällisesti vainosi vähemmistöjä ja toisinajattelijoita? Että monet tunsivat sielläkin siitä syyllisyyttä? Että N-liiton romahtaminen haastoi myös järjestelmää sympatiseeranneet kohtaamaan syyllisyyden? Että juuri siksi nimenomaan vasemmistolaiset projisoivat syyllisyytensä Pahoihin -- harrastavat rasistijahtia ja vihapuhevainoa?

Tosiasia on, että nimenomaan enemmistöt vainoavat vähemmistöjä. Kaikkein heikoimmilla ovat totaalisesti toisinajattelevat. He ovat laillistetun demonisoinnin kohteita. Heidän nitistämisekseen kirjoitetaan enemmistön lakeja, joissa kaikki totalitaristisen järjestelmän tunnusmerkit saavat legitimaation.

Rasistijahtia nykyajan noitaoikeudenkäyntinä. Sensuurivaatimuksia. Nollatoleranssia kaiken keskustelun rajaamiseksi. Kansanvihollisten tunnistamista, ilmiantamista ja eliminoimista.

Kun kokonaisia kansanryhmiä suojellaan epämääräisiltä vähemmistöiltä tai yksittäisiltä toisinajattelijoilta, kuten on jo tapahtunut, silloin on jokin enemmistössä totaalisesti pielessä. Kansanryhmät eivät tarvitse suojelua yksilöitä vastaan, sitä tarvitsevat yksilöt kansanryhmiä vastaan. Ja varsinkin sitä suurta enemmistöä vastaan, joka tarvitsee joidenkin vähemmistöjen tai yksilöiden demonisoimista.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Kirjassa kerrotaan kyllä, miten äärioikeistossa tällainen "me olemme niitä oikeasti vainottuja" -ajattelu on levinnyt.

Suosittelisin vetämään henkeä.

Yksi liberaalin demokratian lähtökohdista on, että vähemmistöjä suojellaan, eli ei ajauduta enemmistön diktatuuriin.

Kirja ei käsittele kaikkia maailman etnisiä vainoja tai puhdistuksia, joten Neuvostoliitto ei ole mukana. Jos käsittelisi, Stalinin vainot olisivat varmasti kyllä listalla korkealla sijalla. Samoin kuin Etelä-Afrikka, Israel ja monet muut maat.

"Rasistijahtia nykyajan noitaoikeudenkäyntinä. Sensuurivaatimuksia. Nollatoleranssia kaiken keskustelun rajaamiseksi. Kansanvihollisten tunnistamista, ilmiantamista ja eliminoimista."

Ymmärränkö oikein, että tarkoitat, että suomessa ELIMINOIDAAN rasisteja?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Ymmärränkö oikein, että tarkoitat, että suomessa ELIMINOIDAAN rasisteja?""

En sano niin vaan viittaan sinne missä jäljet pelottavat.

Asiallisuuteen se aina kietoutuu. Siitä ne jäljet sitten johtavat kansanvihollisten tunnistamiseen ja ilmiantamiseen. Eliminointi ja postmortaalinen rehabilitointi tulevat sitten kuvaan kun ollaan pakotettuja uskottavuuden nimissä todistamaan itselle ja muille että ollaan oikealla asialla.

Kas näin omien joukossa lymyävä kansanvihollinen tunnistetaan:

""Äärioikeisto Suomessa on kirjoitettu kiihkottomasti ja analysoiden, eikä myöskään perinteisiä puolueita tai vasemmistolaisia liikkeitä säästetä aiheelliselta kritiikiltä. (Esimerkiksi SDP:n Kari Rajamäki osoittautuu yhdeksi pahimmista valtapuolueen julkirasisteista. ...""

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #43

Eli kun kirjassa todetaan Rajamäki rasistiksi, niin se saattaa ennen pitkää johtaa hänen tappamiseensa?

Rajamäki itse oli sisäministerinä aktiivinen esimerkiksi mielenosoitusten estämisessä ylimitoitetulla poliisitoimilla. Me, jotka olemme hänen kanssaan eri linjoilla, olemme kyllä pääsääntöisesti sitä mieltä, että sananvapaus ja monipuolinen keskustelu on hyvä asia.

Mutta esimerkiksi jonkun uskonnon edustajien vastaiseen väkivaltaan yllyttäminen (jota tässäkin keskustelusäikeessä yksi jo teki), EI ole hyvä asia.

Keskustelu on hyvä asia, mutta väkivaltaan yllyttäminen ei. Olemme varmaan tästä samaa mieltä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #45

Mahdollisimman helposti. Suvaitsija suvaitsee vain suvaittavia asioita ja tämä ympyrä ei avaudu suvaisijalle sitten millään mitä tässä hämmästellään.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #45

En totisesti ole yllyttänyt väkivaltaan -- päinvastoin. Minä vain pelkään sitä. Se tulee sieltä missä enemmistö ei tunnista omaa osallisuuttaan ja pahuuttaan. Historia voisi opettaa jotain siitä, mutta nyt on katse käännettynä oman navan ympärillä näyttäytyvään päivänpolitiikkaan.

Tuossa historiapitoisempi visio rasistijahdin taustalla vaikuttavasta enemmistön syyllisyydestä:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #50

Joo, en viitannutkaan sinuun, vaan yhteen toiseen keskustelijaan.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Kirja ei käsittele kaikkia maailman etnisiä vainoja tai puhdistuksia, joten Neuvostoliitto ei ole mukana. Jos käsittelisi, Stalinin vainot olisivat varmasti kyllä listalla korkealla sijalla. Samoin kuin Etelä-Afrikka, Israel ja monet muut maat."

Hetkinen, kirjoittaja vertaa Stalinin vainoja Israel-Palestiina konfliktiin, jossa sen yli 50 vuotta kestäneenä aikana on menehtynyt yhteensä alle 20000 ihmistä?!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuo projisointiasia vaikuttaa uskottavalta. Se on kuin orpolapsi. joka on menettänyt suuren idolinsa ja sen pahat viholliset. Kaikki meni kertaheitolla.
Nyt pitää löytää uusi idoli ja keksiä sille uudet kansanviholliset, jottei tarvitse vieläkään[!] kohdata menneisyyttä ja itseään. Tätä ei ole helppo katsella edes sivusta myötätuntoa tuntematta.
Tuntuu siltä, kuin jossain kaivattaisiin yhä toisinajattelijoiden psykiatrista hoitoa ja riittävää määrää gulageja, joilla ongelma oli vanhaan hyvään aikaan aina helppo ratkaista.

Samuli Mikkola

"Äärioikeisto Suomessa on kirjoitettu kiihkottomasti ja analysoiden, eikä myöskään perinteisiä puolueita tai vasemmistolaisia liikkeitä säästetä aiheelliselta kritiikiltä. (Esimerkiksi SDP:n Kari Rajamäki osoittautuu yhdeksi pahimmista valtapuolueen julkirasisteista.)"

Vaikka rasistista ajatusmaailmaa ei sen kummemmin tarvitse missään hyväksyä, pitäisin sitä kuitenkin parempana vaihtoehtona, että valtapuolueiden sisällä olisi pari tällaista henkilöä, joille "rasistien" äänet kasautuisivat. Valtapuolueessa yksittäisen edustajan ajatukset ja toimet ovat alisteisia puolueen yleislinjalle toisin kuin silloin jos tällaiselle ajatusmaailmalle löytyy laaja hyväksyntä puolueen johdosta ja kentältä.

Eero Tillanen

Vasemmistolaista punapropagandaa, millä pyritään kaivamaan maata sen ainoan Suomen ja suomalaisten etua ajavan puolueen jalkojen alta, nimittäin Perussuomalaisten.

Punikit yrittivät myydä tämän maan aikoinaan Neuvostoliitolle ja kun eivät siinä onnistuneet, ovat nyt Kataisen maanpetturihallituksessa myymässä sitä Eurostoliitolle, toisin sanoen sionistihuijareille jotka lymyävät taustalla.

Punikkeja epäisänmaallisempaa joukkoa saa hakea, eikä löydä. Vain Kokoomus pääsee lähelle.

Kukahan kirjoittaisi tietokirjan punikkien maanpetturuudesta ja NL:n perseennuolennasta aina tämän päivän takinkääntöön ja Eurostoliiton perseennuolentaan asti?

Petri Haapa

Johan sait taas aiheen purkaa kaunaasi ja esitellä miuhinkään perustumattomia asenteellisia lausahduksiasi.

Eero Tillanen

"Johan sait taas aiheen purkaa kaunaasi ja esitellä miuhinkään perustumattomia asenteellisia lausahduksiasi."

Ilmeisesti tuo oli osoitettu minulle, joten:

Niin, Otto Wille Kuusinenhan vain halusi hyviä suhteita, kun Terijoen hallitusta veti. Tosin paasasi koko ajan miten suomalaisten pitäisi ottaa puna-armeija vastaan vapauttajana. Vasemmisto nuoli NL:n persettä koko sen olemassaolon ajan ja osa teki sitä NL:n kaatumisen jälkeenkin:

http://cms.lindholm-fi.net/pages/teemat/henkiloeit...

Tässä tämän päivän NL:n perseennuolentaa:

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/jarjestouutise...

Lisäksi punikit ovat mukana Kataisen hallituksessa ja rikkovat perustuslakia, nimittäin noudattamalla puoluekuria tukipaketeista äänestettäessä. Teko on selkeästi perustuslain vastainen ja se paljastui, kun kaksi suoraselkäistä Vasemmistoliiton kansanedustajaa erotettiin eduskuntaryhmästä sen takia, etteivät suostuneet noudattamaan puolekuria ja äänestämään tukipaketin puolesta. He ovatkin ainoat suoraselkäiset vasurit koko Eduskunnassa.

Siinä sinulle perusteet, hajoa niihin.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #48

Katsopa linkkaamasi Kansan Uutisten artikkelin päivämäärä :)

Eero Tillanen Vastaus kommenttiin #60

Katsopa kirjoituksen päivämäärä. Eikä tule hymylärviä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #75

Siis mitä päivämäärää? Ihmettelin siis, kun linkkaat aprillipilaan muka vakavana todisteena siitä, miten nykyvasemmistossa ihaillaan Neuvostoliittoa.

Eero Tillanen Vastaus kommenttiin #81

No, tässä taas aprillipilaa:

http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edoris/edoris....

Lisäksi tälläkin palstalla kirjoittelee kommunisteja, jotka yrittävät pestä kommunismin rikoksia puhtaaksi, jotta ideologiasta tulisi taas salonkikelpoinen.

Anna Kontulan gradu taistolaisuudesta, kuollut muttei kuopattu:

http://annakontula.fi/wp-content/uploads/2011/07/T...

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #48

Hyvä, että edes yrität löytää lähteitä. Asennevammaasi se ei kuitenkaan poista. Kun leimaat kaikki punikit epäisänmaallisiksi sen perusteella, mitä Kuusisen hallitus teki, se on itse asiassa samanlaista leimaamista kuin sanoisi, että kaikki saksalaiset ovat natseja kun kerran Hitler ja kumppanitkin tekivät sitä ja tätä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Tietääkseni suomettumisen aikana valtaosa puolueista (myös mm. Kokoomus ja Keskusta) olivat rähmällään Neuvostoliittoon.

En tosin tiedä, mitä se kertoo meidän sukupolvestamme, joka oli vielä koulussa, kun Neuvostoliitto hajosi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

1970-1980 -lukuihin kannattaa ihan rehellisesti tutustua, jos ei ole sitä aikaa elänyt.
Yleinen rähmällään olo ja lumedemokratian ihannointi ei koskenut kaikkia ihmisiä, sillä +-90% ihmisistä ei kuulunut puolueisiin. Sitä eivät aina jäsenkortti-ihmiset ymmärrä. ;-)

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #47

Kannattaa vaikka lukaista se HS:n Kuukausiliitteen artikkeli "Enemmistö".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eniten kommarien lisäksi rähmällään oli kepu. Lepikon torpen (Kekkosen synnyinkoti) mullan vieminen Kremliin oli naurettavuudessaan vailla vertaa.

Eero Tillanen Vastaus kommenttiin #52

Samoin punaisen taiteen eli sosialistisen realismin kritiikitön ihannointi:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialistinen_realismi

Tuota vihamielisen ideologian roskataidetta on valitettavasti Helsingissäkin:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010051011638776_u...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #57

Hetken jo luulin, että tarkoitit ylistetyn hovimaalari Glazunovin Kekkos-muotokuvahirvitystä;-)

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #64

Eikös Glazunov maalannut Armi Ratiastakin sen amatöörimäisen muotokuvan. Glazunovin kaltaisia "kansantaiteilijoita" on maailma väärällään. Ratia ajatteli varmaan, että raha ei haise, kun tämän kehnon muotokuvamaalarin malliksi tälläytyi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Persut ovat kyllä kopioineet konseptin ideologisesta kulttuurista vaatien kansallismielistä taidetta esim puolueohjelmassaan.

Eero Tillanen Vastaus kommenttiin #147

Mielenkiintoista, ehkäpä Sini Lappalainen laittaa lähteen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #152

perusuomalaisten posmodernismivastainen kansallismielinen kulttuuriohjelma oli sellainen fiasko että se on nyt poistettu kokonaan. Siitä kyllä käytiin täälläkin keskustelua. Mutta kulttuuriohjelman täysi puuttuminen on myös oireellista se kertoo hälläväliä politiikasta joka taas johtaa että kulttuuri muuttuu ainoastaan kaupalliseksi.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #152

En ole Sini Lappalainen, mutta siitä huolimatta saanen antaa sinulle pyytämäsi lähteen. Kas tässä, Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma 2011, otsikon "2.1 Suomen kieli ja suomalainen taide ovat arvostettavia" alta, pykälän viimeiset rivit:
"Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle."

http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat/getfile.ph...

Eero Tillanen Vastaus kommenttiin #158

Kiitos, Jussi Salminen. Kävin pikaisesti lukaisemassa tuon kohdan ja minusta noin asian pitää ollakin. Suomalaisuutta ei pidä hävetä eikä hävittää roskataiteen alle, kuten suvakit haluaisivat. Kaikenlaisille kissantappo- ja runkkausvideoille annetaan taiteen arvonimi, vaikka ne ovat vain perversioiden esittämistä. Sellaisesta ei pitäisi saada apurahoja ja arvonimiä, vaan vankilatuomio eläimeen kohdistetusta sadismista.

Petri Haapa

Kokoomuksen nenä oli aika syvällä NL:n takalistossa, kun se näytti 70-luvulla olevan ainoa tie valtaan Suomessa. Keskustallahan oli jo kieli ruskeana NL:n lipomisesta 60-luvulta lähtien.

Ukko Makkonen

Äläpä yleistä ja puhu punikeista. Minun poliittisesti aktiivinen isänpuoleinen sukuni oli valkoisten puolella ja yksi heistä ajautui aikansa äärioikeistoon eli Lapuan liikkeeseen juurikin sisällissodan katkerien kokemusten kautta. Kaikilla meillä on kuitenkin oikeus ja syytäkin olla huolissaan tämän päivän äärioikeistosta.

Eero Tillanen

"Äläpä yleistä ja puhu punikeista."

Kyllä vain, samaa poppoota ovat niin vasurit kuin viherkommunistitkin. Sossut puolestaan ovat Suomen historian tuhoisin puolue, vaikkakin kokkarit ovat kovaa vauhtia kuromassa tätä ennätystä kiinni. Kaikki ovat nykyisessä hallituksessa mukana tekemässä maanpetosta ja myymässä Suomea muiden velkojen vastineeksi sionistihuijareille.

"Kaikilla meillä on kuitenkin oikeus ja syytäkin olla huolissaan tämän päivän äärioikeistosta."

Kerropa nyt ihmeessä, keitä ne ovat? Jos persuja yrität leimata niin kerro ihmeessä, millä perusteella.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #74

Eivät ole. Jos SDP ei olisi CIA:n dollarituella torpannut NL:n vaikutusvaltaa Suomessa, niin oltaisiin Suomessakin ajauduttu itäblokkiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #93

Silläkin vaihtoehdolla (ajautua itäblokkiin) oli Suomessa kannattajansa. Tavallisesti luotettavista lähteistä olen antanut kertoa itselleni, että mm. taatusti äärivasemmistolainen Hertta Kuusinen oli sitä mieltä, että "Tshekkoslovakian tie on myös Suomen tie".

CIA-rahoitus mm. demareille lienee yleisesti tiedossa, joten pitäisi kai kiittää CIA:ta;-) Vaan miksi demarit vielä 1970-luvullakin halusivat niin innokkasti sosialisoida?

Toisaalta, saikohan kukaan idästä rahaa, jottei ajauduttaisi länsimaiseen demokratiaan?

Edwin Blumeaux

Suomen äärioikeisto on edelleen marginaali-ilmiö, eikä SUPO laske sitä turvallisuusuhaksi.

Kansalaiset voivat sitten itse päätellä luottavatko he Suojelupoliisiin, vai äärivasemmistolaisiin Koivulaaksoon ja Anderssoniin.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Ihmettelen suuresi, jos poliisi ei tutki kirjassa esitettyjä väitteitä, sikäli kun ne ovat heille ennestään tuntemattomia.

Edwin Blumeaux

Minä taas ihmettelen suuresti, miten joku kuvittelee poliisin olevan riippuvainen äärivasemmistolaisten kirjoittamasta oletuksiin perustuvasta opuksesta?

Kyllä poliisi tutkii ja tarkkailee, sekä tekee itse analyysit ja johtopäätökset.

Vasemmiston kannalta ne johtopäätökset ovat valitettavasi negatiivisempia, mitä tulee yhteiskunnallisiin uhkatekijöihin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #46

Oletuksiin? Viitteitä on 683 kappaletta, niiden luetteleminen vie kirjasta 28 sivua. Lähdeluettelo on saman mittainen. Jos nämä ovat mielestäsi oletuksia, mikä määrä lähteitä olisi tarpeeksi? - Edellinen oletuksista huolestunut kirjoittaja täällä oli Jari-Petri Heino, hän on näemmä saanut seuraajan.

Edwin Blumeaux Vastaus kommenttiin #51

Minä en ole huolestunut, eikä ole myöskään suojelupoliisi, jonka lähdeviitteet ovat varmasti luotettavampia kuin kirjan tekijöiden.

Jos näin ei olisi, niin mitä Suomessa tehdään suojelupoliisilla?

On aika naivia väittää, ettei SUPO olisi paremmin ajantasalla kuin kaksi äärivasemmistolaista ulkoparlamentaariset keinotkin hyväksyvää nuorukaista.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #55

Supon tärkein kohde ei välttämättä ole rasistiset möykkääjälaumat - ja jos olisikin, siitä tuskin kamalasti julkisuudessa keskusteltaisiin.

Voisiko joku kertoa, onko po. teoksessa asiavirheitä? Toistaiseksi kritiikki on tässä ketjussa kohdistunut vain kirjoittajien persooniin, vaikka kirjastahan tässä pitäisi kai puhua.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #61

Jussi Salminen kysyy:

"Voisiko joku kertoa, onko po. teoksessa asiavirheitä?"

Asiasisältöisissä luvuissa ei ole kovin montaa kohtaa, joita ei olisi viitteillä ja lähdeaineistolla tuettu. Ainoa, mikä tulee mieleen on maininta siitä, kuinka sisulaisten keskuudessa vanhalle äärioikeistolle ominainen ryssäviha on jonkun verran alkanut väistyä, ja Venäjä halutaankin nähdä mahdollisena liittolaisena islamin uhkaa vastaan. Tämäkin arvio itse asiassa olisi ollut tuettavissa vaikkapa viittauksella muutamiin James Hirvisaaren ulostuloihin.

Suomen Sisua, vastajihadismia ja uusnatsismia käsittelevät luvut ovat hyvin kirjoitettuja ja asiasisältöisiä, ja uusnatseja koskeva osuus on aika lähellä tutkivan journalismin otetta. Perussuomalaisia yleisellä tasolla käsittelevä luku on mielestäni paikka paikoin kehno ja pamfletinomainen. Tässä ei silti ole kyse asiavirheistä, vaan ihan vain siitä että se tulkinta ja johtopäätökset ovat juuri tässä nimenomaisessa kohdassa ainakin minusta paikoitellen kyseenalaisia.

Mutta sikäli kun itse havaitsin, niin ei niissä keskeisissä luvuissa mitään suoranaisen erheellistä ole. Tampereen Priden toilailuista on jätetty kertomatta FDL:n jäsenten joutuminen anarkistien kiusanteon kohteeksi, minkä lisäksi kuvaus Aarhusin mielenosoituksesta on ainakin minusta hiukan hömpähtävän vasemmistoromanttinen.

Sitten on tietysti niitä kohtia, joissa huomaa kirjoittajan poliittisen kannan, kuten vaikka lehtimies Henrik Arnstadin kuvaileminen "historioitsijaksi". Mutta muuten kyseessä on ihan kohtuu mukiinmenevä tietokirja ja kuvaus maan poliittisen lähihistorian eräistä kummallisista ilmiöistä. Mikäli haluaa ymmärtää minkälaisesta alakulttuurista muutamat pääosin Perussuomalaisissa vaikuttavat poliittiset toilailijat ovat lähtöisin -- ja tässä korostettakoon, että koko puoluetta ei edelleenkään pidä heidän perusteellaan tuomita -- niin teoksen lukeminen melko varmasti auttaa avaamaan asiaa.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #55

(Kirjalla on kolme kirjoittajaa.)

Kirjan kirjoittajat viittaavat paitsi lukuisiin akateemisiin tutkimuksiin, myös itse tekemiinsä haastatteluihin. On kai selvää, että Supo ei ylenkatso uusia tietoja vain siksi, että tutkimukset eivät ole heidän itsensä tekemiä.

Mitä kirjan avauksista Supon tutkimuksista selviää, sitä emme varmaan vielä hetkeen tiedä, kun kirja julkaistiin vasta lokakuussa.

Jos nyt suoraan Suojelupoliisi sanoisi, että tämä nimenomainen asia X ei ole noin kuin kirjassa sanotaan vaan näin, ja perustelisi väitteensä, niin kyllä itse ainakin uskoisin tällöin Supoa.

Yksi kirjan teeseistä oli nähdäkseni, että Suojelupoliisin pitäisi tutkia äärioikeiston tekemisiä enemmän. Jos Supo vastaa, että eipäs pitäisi, niin se on heidän näkemyksensä eikä mikään universaali totuus.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #63

Lähdekriitiikki on lähdemäärää tärkeämpi asia. Ja onhan SUPO:lla kädet täynnä työtä voidakseen estää Stasi-arkiston suomalaistietojen julkitulo... sieltähän voi löytyä äärioikeistolaisia myyriä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #55

"Edwin Blumeaux" (varmasti oikea nimi) kirjoittaa:

"Minä en ole huolestunut, eikä ole myöskään suojelupoliisi."

... paitsi että tosielämässä Suojelupoliisi seuraa äärioikeistoliikkeitä ja pitää niistä tarkkaa lukua. Jopa pikkukaupungeissa.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #96

Suojelupoliisin yksi tehtävä ikään kuin on seurata ääriliikkeitä. Seuraaminen ja huolestuminen eivät ole synonyymeja kuitenkaan.

Jalonen kirjoitti "Kuvaillessaan FDL:n yllättävää saapumista Tampereen viimekesäiseen Pride-kulkueeseen teos jättää mainitsematta kapakkaterassilla tapahtuneen surkuhupaisan uhmatilanteen liikkeen edustajien ja näitä ahdistelleiden sikäläisten ilkeiden anarkistien kanssa."

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/...

Mitä tarkoitit "ilkeiden anarkistien"?

Oliko kyseessä oma kevyen sarkastinen tulkintasi anarkisteista? Näin voisi tietämätön tulkita huomioiden aiemmat kommenttisi anarkistien Tampereella järjestämästä katumielenosoituksesta. Tässä yhteydessä käytetty retoriikka vie "hieman" pohjaa pois kirja-arvostelun objektiivisuudelta imho. Aijai.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #104

Lauri Korhonen kirjoittaa:

"Suojelupoliisin yksi tehtävä ikään kuin on seurata ääriliikkeitä. Seuraaminen ja huolestuminen eivät ole synonyymeja kuitenkaan."

Mikäli tässä mennään yleiseen hiusten halkomiseen sen suhteen, mitä sanat tarkoittavat ja mitä niillä pitää ymmärtää, niin kiinnostukseni lopahtaa hyvin nopeasti.

"Mitä tarkoitit "ilkeiden anarkistien"?"

No onhan se nyt aika ilkeää mennä sillä tavalla naamiot päällä kiroilemaan ja uhkailemaan ihmisiä, jotka vain halusivat mukaan paraatiin. Muuten voit katsoa sen Passionin terassilla tuosta tapaamisesta kuvatun videon. Onhan se nyt aika surkuhupaisaa puolin ja toisin.

Jos kyseessä olisi täysin epäpoliittinen tilanne, pitäisin sitä ikävänä järjestyshäiriönä. Mutta koska molemmat osapuolet olivat liikkeellä tunnuksin ja aatteen nimissä ilmeisen vakavissaan, niin huomio kiinnittyy koomisiin ulottuvuuksiin. Tämänlaisia kohtaamisia varten voisi tosin varata kaupungista jotain erityisiä harrastusalueita, niin ei tavallisen kansalaisen tarvitsisi täysin epäanarkistista ja islam-neutraalia tuoppia nauttiessaan moista katsella.

"Oliko kyseessä oma kevyen sarkastinen tulkintasi anarkisteista? Näin voisi tietämätön tulkita huomioiden aiemmat kommenttisi anarkistien Tampereella järjestämästä katumielenosoituksesta."

Ai nekö, joissa totesin että siinä tilanteessa paprikakaasun käyttö oli poliisilta kohtalaisen ymmärrettävä toimenpide?

Moitteiden esittäminen kirja-arvioni objektiivisuuden puutteesta on tietysti sinun oikeutesi. Otaksun, että olet siis ilmeisesti eri mieltä kanssani myös siitä, että teokseen sisällytetty osuus Perussuomalaisesta puolueesta on kehnosti kirjoitettu ja jäsennelty. Mikäpä siinä sitten.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #110

Ymmärrän. Aika monella tuntuu kiinnostus lopahtavan siinä vaiheessa kun sanojen käyttöä pitäisi perustella - kun haetaan sanoman ydintä. Tämä nykyinen trendi - lätkitään sanoja peräkkäin sen paremmin sanojen sisältöä miettimättä kuin leimakirveitä ikään - on aika /C:stä imho. Ainakaan tapa ei lisää kertojan uskottavuutta.

Suojelupoliisi seuraa kaikkia ääriliikkeitä. Mitä tulee huolestumiseen - edelleen luotan enemmän poliisin omaan arvioon kuin toisten tekemään tulkintaan aiheesta. Huolimatta siitä että kaikkea kerättyä tietoa ei käsitellä julkisuudessa.

Lähinnä mielessä oli tulkinnat YTJ vaarantumisesta kulkuväylän tukkimisen seurauksena.

Kiitos oikeuksieni tunnustamisesta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #122

Lauri turinoi:

"Ymmärrän. Aika monella tuntuu kiinnostus lopahtavan siinä vaiheessa kun sanojen käyttöä pitäisi perustella - kun haetaan sanoman ydintä."

Onko ehkä mieleesi tullut, että kun ryhdyt taittamaan peistä siitä onko poliisi "huolestunut", "kiinnostunut" vai "seuraamassa tilannetta", niin välittämäsi vaikutelma kielii vain halusta saivarrella? Voi olla, että tämä tuntuu nyt sinusta epäoikeudenmukaiselta, mutta internet-keskusteluihin tutustuneena lienet havainnut että moinen itsetarkoituksellinen pilkunviilaus on varsin tavallista.

Todettakoon nyt, että Suomen Vastarintaliike on Suojelupoliisin seurannassa oleva äärioikeistoryhmä. Huomautettakoon, että tässäkin ketjussa on kovaäänisesti erinäisten postittajien toimesta annettu ymmärtää, että äärioikeistoa ei ylipäätään ole olemassa -- tai jos onkin, niin se ei ole ollenkaan niin vaarallista kuin äärivasemmisto, ja itse asiassa se äärioikeisto taitaakin olla äärivasemmistoa. Sekä tietysti rakennettu outoa vastakkainasettelua yhden tavallisen tietokirjan ja poliisin lähteiden välille; mistä syystä, se on minulle epäselvää.

"Mitä tulee huolestumiseen - edelleen luotan enemmän poliisin omaan arvioon kuin toisten tekemään tulkintaan aiheesta."

Käytännössä tosin näillä Uuden Suomen palstoilla on nähty myös valmiutta pistää Suojelupoliisia rajusti halvalla ja kutsua mainittua viranomaista vihervasemmistolaiseksi instituutioksi aina kun siltä tuntuu.

Yhtä kaikki, minusta on jokseenkin paljonpuhuvaa, että alat luennoida tästä allekirjoittaneelle, etkä esimerkiksi tuolle "Blumeaux"-peitenimeä käyttävälle, sarjakuvahahmon kasvokuvakseen valinneelle henkilölle, joka täällä jutustelee suureen ääneen ja epäilemättä asiantuntevasti siitä, mitä Suojelupoliisi tietää ja mitä ei. Voisin tietysti mainita, että olen minäkin Suojelupoliisin edustajien kanssa pari kertaa keskustellut, mutta se tietysti taas tulkittaisiin aiheettomaksi rehentelyksi.

"Lähinnä mielessä oli tulkinnat YTJ vaarantumisesta kulkuväylän tukkimisen seurauksena."

Koska mieleenikään ei tulisi syyttää sinua tahallisesta valehtelusta, niin totean tässä rauhallisesti, että muistelet varmaankin jonkun aivan muun kommentteja. Sen, mitä minä tuosta mielenosoituksesta sanoin voi lukea täältä, ja siellä lukee näin:

"Koska kaupungissa voi osoittaa mieltään luvallisesti vaikkapa autottoman päivän merkeissä, niin en näe mitä erityistä tarkoitusta spontaaneilla ja luvattomilla kadunvaltauksilla on. Useimpien kaupunkilaisten kannalta ne lienevät vain harmillisia, ja hälytysajoneuvojen tarvitsemista kulkuväylistä huomautettiin tämänkin episodin yhteydessä."

Tulevaisuuden varalta kehotan miettimään mitä sanot, ja kenelle sanot. Tai ylipäätään voit säästää aikaasi, ja olla kommentoimatta minulle mitään.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #132

Pahoittelen antamaani vaikutelmaa.

On totta - Suomen Vastarintaliike on Suojelupoliisin seurannassa oleva äärioikeistoryhmä.

Osaatko nimetä ryhmiä jotka kannattavat vasemmistoideologiaa ja ovat vastaavasti Suojelupoliisin seurannassa?

Toit omassa arvostelussasi esille kirjan tekijöiden poliittiset sidokset. Tämä lienee siis fakta. Ei liene kiellettyä olla eri mieltä tämän merkityksestä esimerkiksi tehtyjen painotusten suhteen tai niiden esille tuomisessa. Tai sitä kuinka viittauksia usein käytetään - irroittamalla yksittäisiä lauseita tai kappaleita kontekstistaan. Olet tutustunut kirjan lähdeluetteloon mutta oletko tutustunut tarkemmin niihin viittauksiin se ei käynyt kirja-arvostelusta ilmi.

Voi hyvinkin olla että muistin väärin kommentoinnin liittyen Tampereen case. Toisaalta en nähnyt linkkisi takaa omia kommenttejani joten on mahdollista että keskustelu on käyty jossain toisessa blogissa. Tai sitten kommenttini on poistettu. Tai sitten koko keskustelu on käyty jonkun toisen kanssa miten vaan. Muisti voi tehdä tepposet.

Miksi pitäisi tulkita aiheettomaksi rehentelyksi yhteistyö eri viranomaisten kanssa ml Suojelupoliisi. Minulla on sellainen kutina että löytyy muitakin henkilöitä hieman vastaavissa rooleissa Suomesta.

Br.

pekka numminen

Koivulaakson mielestä perussuomalaiset olisi pitänyt eristää ja heille ei olisi pitänyt antaa yhtäkään valiokuntapaikkaa. Perussuomalaiset ovat Koivulaaksolle lähinnä ärsyttävä populistiliike, joka haittaa toimintaa kokoomusta vastaan eikä irtisanoudu uusnatseista tarpeeksi selkeästi.

"Politiikasta tulee rikollista varmaan vasta sitten, kun persut ovat hallituksessa." - Li Andersson

Ottaen huomioon kirjoittajien asenteellisuuden, kirja on samaa tasoa kuin nazien kirjoitukset juutalaisista 2. valtakunnassa.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Mistä nämä väitteet ovat peräisin? Eivät ainakaan tästä kirjasta.

Paitsi ehkä tuo, että Perussuomalaiset ovat populisteja (kuten Soininkin mukaan), eivätkä irtisanoudu uusnatseista (joita oli heillä ainakin kuntavaaliehdokkaana). Mielestäni kirjassa ei sanottu, että Perussuomalaiset haittaa toimintaa Kokoomusta vastaan, mutta kyllä "työväenpuolue ilman sosialismia" on talouspolitiikaltaan aika hajanainen.

Mikko Lainemaa

Luulisi että vie hiukan uskottavuutta teokselta, kun kirjoittajina ovat toimineet äärivasemmistolaiset agitaattori Koivulaakson johdolla. "Tietokirjana" samassa sarjassa kuin Halla-ahon Kirjoituksia uppoavasta lännestä, eli uppoaa ainoastaan kirjoittajan kanssa saman maailmankuvan omaaville.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Näin minäkin aluksi oletin, ja yllätyin positiivisesti.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""... uppoaa ainoastaan kirjoittajan kanssa saman maailmankuvan omaaville.""

Juuri noin, paitsi että näillä kirjoittajilla on taustatukenaan laki ja alustanaan kansan enemmistö. He ovat sisäistäneet älymystölle varatun perimarxilaisen roolin kansan tietoisuuden muokkaajina. He kokevat olevansa oikealla asialla, ja valitettavasti koko makthavare-koneisto on samalla puolella.

Jos niin voi sanoa, heillä ei itsellään ole minkäänlaista sairaudentuntoa. Eikä sitä edes voi syntyä niin kauan kun tukeudutaan enemmistöön. Enemmistö ei koskaan voi olla väärässä eikä paha. Jostain syystä Pahin Pahuus sijoittuu aina jonnekin enemmistön ulkopuolelle, yleensä syrjäiseen väheksyttyyn äärilaitaan -- ja älymystön marxilaiseksi tehtäväksi jää sijoittaa itsensä vastakkaiseen äärilaitaan.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Oletko lukenut tuon kirjan?

Blogikirjoitukseni käsittelee kirjaa Äärioikeisto Suomessa. Muulle keskustelulle on runsaasti sopivia areenoita.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #76

""... tuon kirjan? ""

Tällaisten keskustelujen jälkeen kyseessä on eri kirja kuin ennen näitä keskusteluja. Mutta ellet halua kirjan statuksen muuttuvan, voin toki kunnioittaa sensorin vaatimusta ja vetäytyä tästä keskustelusta.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #82

Jos sensuroisin sinua, olisin jo poistanut kaikki viestisi. Ne ovat mielestäni parhaimmillaankin aiheen vierestä ja pahimmillaan aikamoista tajunnanvirtaa.

Saat kyllä jatkaa keskustelua, mutta jos haluat keskustella eri aiheesta kuin kaikki muut, sanomasi ei saa kovin suurta painoarvoa. Sen sijaan on paikkoja, joissa keskustellaan juuri noista asioista, joten sinuna keskittäisin voimasi sinne.

Mutta en aio jatkossakaan poistaa täältä viestejä, paitsi jos niissä on esim selkeitä laittomuuksia. (Mitä sinulla en ole havainnut.)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #84

Niin. ""Näillä kirjoittajilla on taustatukenaan laki.""

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #84

Mike. Vastasit nyt hyvin Sepolle. Hänellä on paljon ajatuksia mutta joskus ei mielestäni kyseessä olevasta aiheesta ja tajunnanvirta on termi joka on käynyt itsellänikin välistä mielessä:)

Eero Tillanen

Uskottavuudeltaan ja luotettavuudeltaan samaa luokkaa erään suomivihaajan dosentin kirjoitusten ja "tutkimusten" kanssa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Olisi mielenkiintoista kyllä lukea tuo kirja. Sitä ennen en ota kantaa onko se hyvä vai huono, joskin kirjoittajien omat poliittiset taustat tietäen on hyvä pysyä valppaana tulkintojen yksipuolisuuden suhteen. Luonnollisesti julkaisen arvosteluni täällä myös ja linkitän tähän arvosteluun, tuskin pistät pahaksesi?

Vastaavanlaisen kirjan näkisi mielellään vasemmistosta, varmaan sellainen on jossain tekeilläkin.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Linkitä ihmeessä!

Vasemmisto ei ole sotien jälkeen toiminut maan alla, joten kirja ei ehkä olisi yhkä jännittävä, mutta lukisin kyllä itsekin moisen mieluusti!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko tässä asiantynkää?
http://users.tkk.fi/amyyra/lumedemokratia.pdf

Mietin, millainen maa olisi, jos inkvisitio-tyyppinen yhden asian kansalaisjahti pääsisi valtaan. Sellaisesta meillä on nykyhistoriassa näyttöjä mm. N-liitosta, P-Koreasta, Kiinasta, Kuubasta ja kaatuneista rautaesiripun takaisista valtioista jne.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jotenkin "Äärioikeisto Suomessa on kirjoitettu kiihkottomasti ja analysoiden, eikä myöskään perinteisiä puolueita tai vasemmistolaisia liikkeitä säästetä aiheelliselta kritiikiltä." ja lopussa kehuva tekijälista "Li Andersson, Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila" sulkevat pois toisensa.

Toisaalta eipäs hutkita ennen kuin tutkitaan, että voisihan tuota tuon lukaistakkin.

Jyri Terttu

En ole kirjaa lukenut, mutta arvelen, että ääriryhmät ovat Suomessa marginaaliliikkeitä verrattuna vaikkapa Saksaan. Ja sellaisena asioiden pitääkin säilyä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Saksan tilanteesta en tiedä kovin paljoa.

Äärioikeistolaisuus Suomen Sisun ja vastaavien muodossa on tietysti nostanut päätään jo pitkään. Mutta itse kuvittelin uusnatsismin olevan suurin piirtein kuollutta. Kirja avasi silmät sen suhteen.

Jarmo Makkonen

"Äärioikeistolaisuus Suomen Sisun ja vastaavien muodossa on tietysti nostanut päätään jo pitkään."

Onko Sinulla antaa esimerkkejä Suomen Sisun äärioikeistolaisesta toiminnasta, itse kun en ole kuullut tai nähnyt mitään?

Eero Tillanen

Pohjola on huolissaan oikeiston ääriliikkeistä ja näiden väkivallasta, muttei varmaankaan siitä, että Saksassa muslimijengit hakkaavat valkoisia saksalaisvanhuksia ja vaativat näiltä suojelurahaa. Vaikka heidät on otettu vastaan avosylin, niin silti nuoret muslimimiehet radikalisoituvat:

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/8538-nuorten-musl...

Ei mitään niin pahaa, ettei jotain vielä pahempaa. Samaa tapahtuu Suomessakin:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Radikalisoitune...

Miksi näistä asioista te punikit haluatte vaieta ja aina syyttää niitä esille tuovia rasismista ja äärioikeistolaisuudesta? Ei se tehoa enää, yhä useampi on alkanut nähdä valheenne läpi.

Jari Reinikka

Mihin Suomen Sisu on syyllistynyt ja milloin viimeksi kukaan on nähnyt Suomessa natsin tai edes uusnatsin?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kas näin, hankintapyyntö Kuopion Pääkirjastolle jätetty ja varauksen myötä saan nopeasti lainaan sikäli kun kirja hankitaan. Varauksen saapumisesta kun ilmoitetaan tekstiviestillä, niin tämä on sikäli erittäin näppärä järjestelmä. Toivottavasti kirja päätetään hankkia.

Vastaavalla järjestelyllä sain aikoinaan luettavakseni Tuhansien aatteiden maa - Ääriajattelua nyky-Suomessa, mutta se oli mielestäni turhan säpäleinen ja typerän näennäisellä vastakkainasettelulla silattu (aina huikea väite kumottiin seuraavassa lauseessa), niin mielestäni se kuvasi poliittisia ääriliikkeitä hyvin hajanaisesti sekä jätti laajemman kontekstin avoimeksi. Paikoitellen kylläkin kelpo tietoa esim. Bäckmanista ja Suomen Sisusta, joten jokaiselle jota nämä ilmiöt kiehtovat sitä kirjaa voi suositella, joskin pienellä varovaisuudella, sillä se ei ole niin kattava kuin teoksen nimi antaa ymmärtää.

Jyri Terttu

Mihin äärilaitaan Johan Bäckman muuten kuuluu?

Aki Mönkkönen

Kansallis... Uuteen Venäjään?

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Eihän sitä paskaa kannata omilla rahoilla ostaa.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kalikka on heitetty, ja nyt voi seurailla mistä puskasta kuuluu älähdykset :D

Lauri Korhonen

Näissä blogeissa kun joku puhuu kalikoitten heittelystä ei voi koskaan olla varma onko kyse retoriikasta vitsistä vai konkretiasta. Hymiökin ainoastaan hämäyksenä?

Kari Virtanen

NSDAP( Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue eli natsit, olivat/ovat äärivasemmistoa. Sieltä kansalliselta puolelta vain.
Vasemmistoliitto on taas äärivasemmistoa sieltä kansainväliseltä puolelta.

Suomessa ei oikeistoa juurikaan ole, saati sitten äärioikeistoa. Siksi nimittely on lähinnä äärivasemmiston lahkojen sisäistä kinastelua.

PS on vasemmistopuolue keskustan tuntumassa.

Petri Haapa

Mielenkiintoinen ja omaperäinen tulkinta natsipuolueesta;-)

Kari Virtanen

Arvaapa minkä puolueen ohjelmasta vuodelta -32 seuraavat kohdat on?

"Markets for German production must exist as long as the needs of the last German people’s comrade are not met. Today, 6 million people’s comrades are unemployed. They are starving, and they and their families suffer the most bitter poverty. And how many of the other people’s comrades today have what they need to live? In the face of bitter poverty, the capitalist press dares to write about overproduction. The opposite is true."

"Therefore, import restrictions must be implemented when the result will be work for the German worker or the German farmer. National Socialism opposes the liberal world economy, as well as the Marxist world economy. Instead, it demands that each people’s comrade be protected from foreign competition."

Kansainvälisen Marxismin vastustus johtui sekä Saksan kansallisista syistä(hävitty sota ja sen seuraukset), että sen tosiseikan vastustamisesta, että Stalin laittoi työläiset ja talonpojat(kulakit) vastakkain. Mikä johti nälänhätään.

NSDAP oli perustamisensa aikoihin puhdas sosialistinen ja anti-kapitalistinen työväenpuolue, mikä käy jo puolueen nimestäkin selville. Se tosin myöhemmin vaimensi pääomapiirien arvosteluaan, koska Hitler tarvitsi suurteollisuuden tuen Saksan nostamiseksi suurvallaksi.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #149

Tiedän suhteellisen hyvin sen historian siitä, miten Hitler otti tämän vähäpätöisen sosialistipuolueen hallintaansa, joten tuo siteerauksesi puolueohjelmasta ei ollut minulle mitään uutta

Simon Wahlroos

Samalla kun luodaan kirjan natsihysteerikkojen mainitsemia viholliskuvia, niin unohdetaan että olemme kaikki ihmisiä, joilla on kaikilla sama ihmisarvo lain mukaan. Tällaiset kadonneiden natsien metsästyskirjat ovat niin joutavaa luettavaa, ettei jaksais edes kommentoida mokomia rasistisia teoksia, jotka erottelevat ihmisiä vain omalla tavallaan.

Lauri Korhonen

Wahlroos. Heitit ehkä parhaan arvion - ainakin perusteiden osalta - mitä olen lukenut.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Hauska kommentti, mutta ilmeisesti et ole lukenut kirjaa.

Jari Reinikka

Mihin rikoksiin tämä Suomen Sisu on syyllistynyt kun siitä aina vauhkotaan?

Antti Kuru

Ajatellut asiattomasti ja ei usko kaikkea miitä hesarissa lukee.

Jari Reinikka

Aijaha. No häkkiin vaan siinä tapauksessa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jori Eskolinin blogi kuvakaappauksista viettin juuri äsken bannnisaarille. Siinä oli kuvakaappauksia aika yliampuvista äärioikeistosivuista.
Liittyy tähän sikäli että tuon blogin linkkejä vilkaisemalla kyllä selvisi että äärioieisto on melko ahkeraa. Niissä oli täälläkin kirjoittavia henkilöitä jotka kai bannauksen hoiti. Se on minusta ihan ymmärrettävää mutta jos ajattelee Seppo Oikkosen väitettä että enemmistö ja "laki" ovat äärioikeistoa vastaan niin ainakaan tällä palstalla ei siis enemmistö eikä "laki" ole yksipuolisesti äärioikeistoa vastaan. Lakiahan täällä lukee ylläpito ja tuntuu melko tasapuolisesti sitä lukevan.

Simon Wahlroos

Veikkaanpa että enemmistö täällä kirjoittelevista aktiiveista alkaa olla sen verran sivistynyttä että pitää natsihysteerikkojen äärioikeistovihaa Dan Quijotemaisena taisteluna tuulimyllyjä vastaan, sen sijaan että he kehittäisivät vaikkapa aurinkokennoista tehokkaamman energian lähteen...näin vertauskuvallisesti ilmaisten.

Veikkaanpa että he vielä liittoutuvat €urostoliittovaltion vallanpitäjien kanssa ja kehittävät false flagin päästäkseen rakkaan vihollisensa kimppuun, sillä tiedän itsekkin joskus vihervassuriaatetta harjoittaneena sen mielenlaadun, joka elää vain vihasta ja viholliskuvistaan. Tiedän myös kokemuksesta, että siitä voi parantua ja toivotan siksi pikaista parantumista kaikille näille vasemmistoliittolaisille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #143

Vasemmistolainen äärioikeistoviha on niin tuttua jo henkilökohtaisesta kokemuksesta että tuskinpa vasemmiston harjoittamassa äärioikeistoanalyysissä mistään rakkauden tunnustuksestakaan voi olla kyse. Tiedän kuinka se valtaa mielen kiihkotilaan ja vie ihmiseltä kaikki mehut ja järjen valon. Eräskin vasemmistoliittolainen lähti kavereistani sen jälkeen kun paljastin tämän asian. On ironista että hevihoissaan käsittävät äärioikeiston vihamielisenä, mutta johtunee siitä kuinka metsälle huudetaan. Ja tottahan se vastaa samalla mitalla. Siihen noidankehään en viitsi enää lähteä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola Vastaus kommenttiin #157

Simon, ikävää, että koet noin. Itse en kannata minkäänlaista vihaa.

Kari Virtanen

Juu itsekin seurannut seurannut tilannetta -60 luvulta lähtien samoilta pohjilta. Mikään taho Suomessa ei pääse lähellekään ääri-vasemmistoa ja sosialidemokraatteja kylvetyn vihan määrässä.

Nämä rasismi ja vihapuhe syytökset ovat vain heidän viimeinen vihapuhe-villityksensä.

Jarmo Makkonen

"tällä palstalla ei siis enemmistö eikä "laki" ole yksipuolisesti äärioikeistoa vastaan."

No missä se Suomen äärioikeisto luuhaa ja mitä se tekee?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Liikkuu palstoilla, sekä omillaan että näillä mainstreampalstoilla.

Pertti Ilonen

Vuodesta 2009 olen hajanaisesti seuraillut näitä kirjoitteluita.

Aika samanlaisia havaintoja on tullut tehtyä.

Ruotsissa on havaittu asia myös:
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/internet-upps...

Dagens Nyheter vuodelta 2010.

Artikkelin mukaan "pieni vihainen porukka" saa palstatilaa suhteettoman paljon esiintymällä useilla eri nimimerkeillä.

Pieni aggressiivinen porukka (10-20 henkilöä) saa nykytekniikalla helposti kirjoitusvyöryn. Tuhansia viestejä päivässä.

Ihmettelin, kun samoja kirjoitusvihreitä anteeksi kirjoitusvirheitä alkoi olla useilla eri nimimerkeillä mm. Iltalehden palstoilla, jonne siis ei tarvinnut rekisteröityä 2009 kesällä. Ja samanlaisia lauseenparsia.

Kävi selväksi, että joku pieni porukka siellä "valtasi ilmatilaa".

Ja erittäin aggressiivista kirjoittelua muista, joilla oli vähänkään eriävä mielipide. Samoja lauseenparsia kuin täällä: "Stallari, punavihervasuri, hyyssärihomo, kukkahattutäti." Mukasivistyneistö- sanan taisi keksiä joku vasta myöhemmin.

Tämä ajoittuu siihen, kun PS nousi. Nyt vaikuttaisi siltä, että kirjoittelijat ovat joko päässeet vallan kahvaan tai sitten pettyneet niihin vallan kahvaan päässeisiin.

Post Scriptum: En ole punavihervasurihomohyyssärikukkahattutäti. Enkä setä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #148

#148 Juuri noin se menee. Sitten ovat ne rohkeat jotka oikeasti tuovat samantapaisia mielipiteitä esiin mutta vain yhdellä profiililla ja omin sanoin ja ominen kielitottumuksineen. Niiden takia täällä kannattaa olla vastailemassa koska ne kuitenkin ovat tosia ihmisiä joiden kanssa voi käydä oikeita debatteja. Minusta he ovat kunniotettavia vaikka en ole heidän kanssaan samaa mieltä ja mielummin juttelisin jonkun kanssa joka joskus haluaisi olla konstruktiivisempi eikä aina vaan levittää muslimipelotteita.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Suomalaista äärioikeistoa löytyy esimerkiksi eduskunnasta.

Jarmo Makkonen

Olipas älykäs ja tyhjentävä vastaus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä hait kysymykselläsi? Minusta olet hieman epäselvä. Haluatko ilmottautua ; ))

Jarmo Makkonen

Kysymykseni oli suhteellisen selkeä ja yksinkertainen.

Simon Wahlroos

Toisaalta kun tarkemmin tarkastelee Suomen hallitusyhteistyötä, niin vasemmisto voi hyvinkin olla oikeiston salarakas kuten myös ääri-vasemmisto ja äärioikeistokin toisilleen erittäin rakkaita.

Ehkäpä niille pitäisi varata oma hääsviitti Hesperiasta, johon ministerikorruptiorahoituksilla pitäisi olla varaakin.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

Aika turvallinen olo kun Supo ei voi yhtä sekopäätä jäljittää. Vai onko hän todellisuudessa jo jäänyt kiinni?

Kaikki ääri-ideologiset hömpötykset ovat sairaita. Keskitie on paras tie.

Simon Wahlroos

Ketä sekopäätä tarkoitat? Keskitie on tosiaan paras, mutta näkyvyyden aikaansaamiseksi se on joskus naamioitava ääriotsikoihin ja -mielenilmauksiin. Muuten ei mene keskitien sanoma perille.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

Tarkoitan tuota "väinämöistä" eli breivik II:tä.

Mistä ihmeestä toi nimi on tuttu.

Ilkka Huotari

Se on hassua että äärivasemmiston väkivalta kohdistuu nimenomaan "omiin", tai siis äärioikeistoon (mikäli sellaista nyt edes on), mutta äärioikeisto ei ole juurikaan kiinnostunut äärivasemmistosta.

Itse pidän äärilaidan määritelmänä sitä, että käytetään väkivaltaa. Mikään PS/Suomen Sisu -touhu ei siis ole mielestäni äärioikeistolaisuutta.

Jos äärivasemmisto haluaa vastustaa demokraattista "äärioikeistoa" (joka ei käytä väkivaltaa) väkivallalla, on kyseessä halpamaisin temppu ikinä.

Menisivät takaisin kotiin kasvamaan. (Sama pätee myös toisinpäin, eli Pride-hyökkäykset yms.)

Simon Wahlroos

Niiden kannattaisi siellä kotona lukea puolueettoman lakimiehen tekstejä: http://syntikunta.net/2013/01/kenen-nousu-ja-kenen...

Ilkka Huotari
Lauri Korhonen
Merja Heikka

Mitähän silläkin on merkitystä, mitä nämä pikku pennut kirjailevat, Koivulaaksot& Anderssonit. Piiperöt ovat vasta kotoaan Grandgullanista muuttaneita, ja sitten analysoidaan oikein tosissaa Suomen kansan mielipiteitä. Hyvä vitsi.

Kukahan nuokin kirjailut on maksanut?

Merja Heikka

Mitähän silläkin on merkitystä, mitä nämä pikku pennut kirjailevat, Koivulaaksot& Anderssonit. Piiperöt ovat vasta kotoaan Grandgullanista muuttaneita, ja sitten analysoidaan oikein tosissaa Suomen kansan mielipiteitä. Hyvä vitsi.

Kukahan nuokin kirjailut on maksanut?

Käyttäjän GerryBirgitIlvesheimo kuva
Gerry Ilvesheimo

Suomen kansan mielipiteitä? Kirjan nimi on Äärioikeisto Suomessa, ei Kansa Suomessa.

Petri Haapa

OffTopic: Lykantropia on hyvä kirja.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Tietääkseni yksikään kirjoittajista ei ole kauniaislainen.

Yksi kirjan analyyseista muuten on, että Perussuomalaiset ja muut populistit mielellään esittävät edustavansa sen todellisen kansan ääntä, kun taas he esittävät muut poliitikotkaikki eliittinä. Tunnistatko tästä kommenttisi?

Pertti Ilonen

Kannattaakos iän perusteella tuomita?

Tai sen mukaan, missä luulee heidän asuneen?

Sehän on vähän kuin tuomitsisi kirjan pelkästään kansia katsomalla.

Käyttäjän tiipou kuva
Teemu Havulinna

Linkataan nyt tännekkin tämä loistava kirjoitus ääriliikkeiden uhasta, kun kirjaakin tekstissä kivasti sivutaan

"Haulla ”äärivasemmisto Suomessa” löytyy paljon enemmän pelkoa viestiviä otsikoita kuin haulla ”äärioikeisto Suomessa”. Itseasiassa jälkimmäisellä haulla, suurin osa linkeistä käsitteli Dan Koivulaakson sekä Li Anderssonin kirjaa ”Äärioikeisto Suomessa”. Mistä nämä äärioikeistouhat kumpuavat, kun ne eivät juuri näy tilastoissa, uutisissa tai katukuvassa?"

http://syntikunta.net/2013/01/kenen-nousu-ja-kenen...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#172 Äärioikeisto toimii netissä ja kirjoittaa äärivasemmistosta. Ei kai kukaan itse nettiin mene kirjautumaan otsakkeen ääri-jotain alle. Äärioikeisto on ottanut netin toimintakentäkseen eli se sun googlaustutkimuksesta.
Äärivasemmistoa saattaa olla mutta eipä ole näkynyt. Äerioikeiston olemassaolo on dokumentoitu ja on yleiseurooppalainen ilmiö. Ja tästä päätellen on oikeistohörhöjä Usa´ssakin http://www.independent.co.uk/news/world/americas/1...

Jari Reinikka
Jari Reinikka
Pertti Ilonen Vastaus kommenttiin #186
Merja Heikka

En minä niinkään ja pelkästään iän perusteella "tuominnutkaan", kyllä nimetkin vaikuttavat. Jostain Kauniaisista ilmeisesti tämä härskaappi kotoisin. Ei mitään saumaa ymmärtää todellisuutta. :)

Pertti Ilonen

Aika rankka tuomio, ilman että tuntee kaveria. Vai tunnetko?

Tunnen parikin täällä kirjoittelevaa. Eikä tule mieleen tuomita. Vaikka mun mielestä erikoistakin läppää kirjoittelevat.

En halua markkinoida mitään ideologiaa, mutta kyllä siihen liittyy iso viisaus, kun sanotaan, että "älkää tuomitko, että teitä ei tuomittaisi."

Jokainen ajatus, jonka itse ajattelet kohdistuu ennen kaikkea sinuun. Jokainen lause jonka sanot vaikuttaa ennen kaikkea sinuun. Tavalla tai toisella. Jokainen kirjoitus, jonka kirjoitat... no sama juttu.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Perussuomalaiset rp. ei ole äärioikeistolainen puolue - oikeistopopulistinen kylläkin. Yksittäisistä kannanotoista tai ylilyönneistä ei voi tai saa leimata koko poliittista liikettä. Äärioikeisto Suomessa - sellaisena kuin äärioikeisto yleensä käsitetään - häviää marginaaleihin.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Ei olekaan, mutta heillä on kyllä äärioikeistolaisia kansanedustajia.

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Kirjotin eilen blogin tätä aihetta sivuten. En ollut vielä lukenut kirjoitustasi sillon. Tosin, tässä päädytään ihan erilaisiin lopputuloksiin: http://synti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130085-kenen...

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Näköjään kirjotuksesi pohjaa lähinnä googletuksiin ja nettikommentteihin. Mikäs siinä, mutta syvällisempään analyysiin suosittelisin kyllä lukemaan vaikka tätä kirjaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut