Mike Pohjola Kirjailija Mike Pohjolan blogi

Natsit: Emme tienneet, että NSDAP oli natsimielinen järjestö.

NÜRNBERG, 1946. Oikeudenkäynti Saksan sodanaikaisia johtajia vastaan on alkanut. Hermann Göringiä, Rudolf Hessiä, Albert Speeriä ja muita Saksan johtajia syytetään muun muassa sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Johtajat vetoavat tietämättömyyteen.

Miksi liityitte natsipuolueeseen?
”Laitoin joskus aikoinaan hakemuksen johonkin järjestöön, mistä en ollut tarkemmin perillä, että mikä se oli”, valtakunnanmarsalkka Göring muistelee. ”Mielestäni kansallismielisyydessä ei ole mitään vikaa, mutta tosissaan tämä on tapahtunut silloin aikoja sitten ja tämä nyt on vanha juttu.”
Kuinka vanha?
”Muutama vuosi.”
Tämä on natsijärjestö. Kannatatko tällaista ideologiaa?
”En missään nimessä kannata.”
Miksi haitte sitten?
”Minä en ole tarkalleen tiennyt, mistä siinä on kyse silloin”, syytettynä olevista kansallissosialisteista korkea-arvoisin miettii. ”Pitää peruuttaa se hakemus sieltä.”


Kuvassa hakaristilippujen alla Hitlerin ja Göbbelsin vieressä oleva Göring ei huomannut puolueessa mitään natsihenkisyyttä.

 

”Liityin Kansallissosialistiseen puolueeseen joskus aikoja sitten ja olin unohtanut koko asian”, puolueen varajohtaja Hess sanoo. ”En olisi tässä elämäntilanteessa hakemassa sellaista jäsenyyttä.”

Isänmaallinen ihminen.

Euroopan etupiirijaosta vastannut Saksan ulkoministeri Joachim von Ribbentrop kertoo liittyneensä natseihin, koska häneen vetosi puolueen nettisivu. "Olen isänmaallinen ihminen." Von Ribbentrop ei ole varma, aikooko hän olla liikkeen kanssa tekemisissä tulevaisuudessa.

”Ei se nyt väärin ole, jos joku hakee jäsenyyttä johonkin”, varusteluministeri Albert Speer filosofoi. ”En muista, oliko se tuolloin, kun siihen hain, niin samoilla aatteilla kehissä mukana, vai onko se nyt muuttunut radikaaliksi. Olen tehnyt virheitä muutenkin, mutta nyt olen tehnyt parannuksen”, Speer naurahtaa.

”En kannata rotuoppia”, rotuopin luoja Alfred Rosenberg linjaa. ”Siinä olen kyllä samaa mieltä, että monikulttuurisuus ei ole mikään hyvä asia ja se tuo vaan mukanaan ongelmia.”
Oletteko sitten huolissanne saksalaisen rodun tulevaisuudesta?
”Oikeastaan ihan lainopillisesti ei saa puhua mistään roduista. Siitä on nyt tullut uudet ohjeet”, arjalaisen rodun ylivertaisuudesta laajasti kirjoittanut Rosenberg kertoo. ”Ei ole olemassa muuta kuin yksi ihmisrotu, että tommonen kysymys on ihan täysin turha.”


Syytetyt ovat ihmeissään natsiväitteistä.

 

Kaikki syytetyt kiistivät tienneensä, että Saksan kansallissosialistinen puolue NSDAP on natsihenkinen järjestö. Omien sanojensa mukaan he eivät kannata puolueen aatteita, eivätkä koskaan kannattaneetkaan.
Luftwaffen ylikäskynhaltija Göring täsmentää vielä: ”Siinä mielessä kannatin, että mielestäni patriotismi on ihan ookoo ja omaa isänmaata ja kansallista identiteettiä pitää puolustaa, mutta ei mitenkään aggressiivisesti.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Matti Vuorio

'Natsi' on 'valitun kansan' taannoin keksimä termi! NSDAP oli paljon ennen sitä. Minusta kansallismielisyys on HYVÄ asia !

Holokaust'issa kuoli 6000000 'tuon kansan' jäsentä. Samaan 'kansaan' kuuluivat SU'n johtajat, ja heidän käskystään tapettiin 80 000 000 henkilöä. Olivathan hekin IHMISIÄ !?

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Et kai nyt tosissasi puolusta natsien kansallismielisyyttä hyvänä asiana? Oletko varma, että tämä on se kerho, johon haluat kansallismieliset liittää? Jos itse määrittelisin itseni kansallismieliseksi ja haluaisin tulla otetuksi vakavasti, niin en nyt ehkä ensimmäisenä rupeaisi natseja puolustamaan.

20-luvulla soziaalidemokraatteja kutsuttiin nimellä sozi, joten oli varsin luontevaa, että nazionaalisosialisteja kutsuttiin nimellä nazi. (En ole kylläkään termin ensimmäisestä käyttäjästä aivan varma, enkä varsinkaan hänen etnisyydestään.)

SU on ilmeisesti Neuvostoliitto? Joukkomurhista ensisijaisesti vastuussa ollut Stalin oli käsittääkseni georgialainen ortodoksi.

...tai itse asiassa MITÄ SITTEN VAIKKA NEUVOSTOLIITON HISTORIAN JOKAINEN KESKUSKOMITEA OLISI KOOSTUNUT PELKÄSTÄÄN JUUTALAISISTA? Olisiko se oikeuttanut juutalaisten kansanmurhan? Ei. Oikeuttiko juutalaisten kansanmurha Neuvostoliiton kansanmurhia? Ei. Oikeuttaako mikään kansanmurhia? Ei.

Jussi Heino

Täyttä asiaa. :) Hyvä Mike!

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Osa kansanedustajista toimi ihan oikeankin tiedon valossa?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Nämä olivat vielä pieniä roistoja verratuna neuvostoliiton kommunisteihin.

Stalin, molotov, hrutsev yms. vertailivat 30-luvulla montako nimeä kunkin listalla on. Stalinin historiikki on todella karmivaa luettavaa.

Ai. Niitä olikin niin paljon kun "vastavallankumouksellisia" haettiin kotoa. Stalin myös testasi alamaisten uskollisuutta sillä lähettivätkö nämä sukulaisiaan ja ystäviään leireille.

Jokaiselle hallituksen jäsenelle ja alueelle oli omat tappamiskiintiöt.

Jos saksa syyllistyi rodulliseen diskriminaatioon niin neuvostoliitto syyllistyi luokkadisriminaatioon kuten useat vasemmistolaiset valtiot edelleen tänä päivänä.

Jos olit porvarin/maanviljelijän lapsi tai isovanhemmat aatelisia niin sut voitiin tappaa ihan vain sillä perusteella. Olit vaaraksi "yhteiskunnalle".

Kommunisteille olisi pitänyt olla oma oikeudenkäynti, mutta nämä roistot olivat ns. voittajien puolella. Kommunistit olivat aivan yhtä suuria syylliä sotaan kuin natsit (molotov-ribbentrop sopimus, joka oli toisen maailman sodan syntyasiakirja).

Natsipuolueet ovat onneksi kiellettyjä kaikkialla. Samoin kommunistiset puolueet tulisi länsimaissa kieltää ihmiskunnalle vaarallisina liikkeinä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Jos tarkoitat, että totalitaristiset puolueet pitäisi kieltää, niin olen kanssasi samaa mieltä. Itse asiassa ne onkin kielletty.

En heti keksi yhtään nykypäivän vasemmistolaista valtiota (eikä niitä montaa ole ylipäätäänkään), jossa porvarin tai maanviljelijän lapsi voitaisiin tappaa luokkasyiden perusteella. Mistä valtiosta puhut?

Ihmisoikeuksia on toki varjeltava ja niitä on puolustettava kaikkialla maailmassa, eivät vasemmistolaisetkaan valtiot ole niiden suhteen aina mitään paratiiseja.

Siinäkin olet oikeassa, että on tekopyhää ja moraalitonta, että sodassa vain häviäjät joutuvat vastuuseen teoistaan. Mutta kukapa voittajaa pakottaisi? Keskitysleirejä esimerkiksi oli Saksan lisäksi Neuvostoliitossa, Suomessa ja Yhdysvalloisas, mutta vain saksalaiset muistetaan. (Ja erittäin hyvästä syystä muistetaankin.)

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Miten saisit vielä Soinin laitettua huulipartoineen Aatun paikalle, niin kaikki tajuaisivat, mitä yrität viestittää?!

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero
Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Suosittelen Leon M. Goldensohnin "Nûnbergin haastatteluja". Kirja on julkaistu suomeksi 2004. Kirja perustuu kirjoittajan, amerikkalaisen psykiatrian erikoislääkärin, sotarikosoikeudenkäynnin yhdessä tekemistä syytettyjen ja todistajien haastatteluista.

Pietari Vehnälä

Nyt ei tarvitse muuta kuin että tuo keskustapuolueen entinen jäsen, joka haki jäsenyyttä, saataisiin perustamaan oma keskitysleiri jonnekin, vaikka Sallaan, jossa sitten polttelisi 6 miljoonaa juutalaista. Sitten alkaisi toimia tämä sun ajatus.

Ei, ihan tosissaan Mike, lopeta spiidin käyttö.Se voi auttaa ideoiden saamisessa mutta suhteellisuuden taju siinä menee. Siksikö liityit tuohon stalinistipuolueeseen nimeltä vasemmmistoliitto? Sukulaisiani tapettiin Itä-Karjalassa 20-luvulla Stalinistien toimesta.

Mike Pohjola, sinä kannat siitä vastuun.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Otan osaa suruusi sukulaistesi poismenon johdosta.

Huomauttaisin kuitenkin, että stalinistista alettiin varsinaisesti puhua vasta 30-luvulla ja se on melko kaukana Suomen taistolaisuudesta, minkä kannattajat taas nimenomaan erotettiin puolueesta, kun Vasemmistoliitto perustettiin.

Sattumalta juuri tänään ilmestyi Ylioppilaslehdessä kolumni, jossa ihmetellään, miten 70-luvulla syntyneitä voidaan syyttää olla taistolaisiksi tai stalinisteiksi.
http://ylioppilaslehti.fi/2011/11/stalinisti-jo-sy...

Markus Lehtipuu

Ero oli siinä, että Hitler oli aidosti kommunistivastainen, eli hän inhosi massamurhaajia ja nälkään näännyttäjiä.

Sen sijaan Stalin nosti maljan Hitlerille, ja oli läsnä Molotov-Ribbentropissa.

Minä kusen Stalinin haudalle: mies aloitti massamurhat, murhautti useampia, hyökkäsi Suomeen ja ihaili Hitleriä.

Hitler sen sijaan veti vain yhden linjan rikoksia.

Stalin ikäänkuin veti tuplapotin: omien miljoonien uhrien lisäksi hän kaiken lisäksi kannatti Hitleriä.

Ja kun muu maailma oli järkyttynyt Auscwitzin keskitysleirien kauheuksista, ja sen seurauksena juutalaisvaltion syntymistä tuettiin ja haluttiin irtautua antisemitismistä, mitä keksikään Stalin aloittaa vuonna 1950?

- Juutalaisvainot.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Heikillä on ihan hyvää analyysia, mutta meidän tehtävä on valistaa lapsia ja nuorisoa sekä kommunismin että kansallissosialismin vaaroista.

Molemmat aatteet tulisi länsimaissa kieltää ihmiskunnan vastaisina ilmiöinä.

Käyttäjän mikepohjola kuva
Mike Pohjola

Totalitarismi, kansanmurhat ja sen sellaiset asiat tulee kieltää ja ne onkin kielletty. Sen sijaan esimerkiksi nykyisessä yhteiskunnassamme on elementtejä sekä korporativismista (eräs kansallissosialismin lähtökohta) että sosialismista. Samoin esimerkiksi kristinuskosta, humanismista, nationalismista ja demokratiasta. Ja yhä enenevissä määrin myös kapitalismista, vaikka tällä hetkellä se on se ihmisiä orjuuttava ja tappava aate.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Pahkasika on näemmä muuttanut nimeänsä

Kalevi Seppänen

Terve,"Muuten, Hitler otti oppia keskitysleiritekniikassa erityisesti Suomesta" asun tällä hetkellä siinä kohtaa missä kalevankankaan k-leirit sijaitsivat.

Jorma Laine

"Pikataloilla?" eikös ne ole purettu?

Kalevi Seppänen

No eikös ne Kalevan puistotien kupeessa ollu? Vai onko väärä muistikuva?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllä kai ne olivat siellä purettujen pikatalojen kohdalla kankaan pohjoisreunalla. Jos nyt ensimmäisten keskitysleirien perustajia etsitään, niin kannattanee tutustua buurisotaan.

Käyttäjän JapeSinisalo kuva
Jape Sinisalo

En voi uskoa että Suuri Ruorimies Mao on jätetty kokonaan pois laskuista, ja hän sentään pisti vielä enemmän jengiä nippuun.

Toimituksen poiminnat

Sivut